SALA BANKIETOWA
Dworskie mury skrywają jedną z piękniejszych sal restauracyjnych na Wyspie Sobieszewskiej.
Niepowtarzalny klimat Bursztynowych Piasków doceniają szczególnie miłośnicy tradycji i elegancji. W naszym Dworku organizujemy okazjonalne imprezy jak chrzciny, komunie, uroczyste kolacje oraz spotkania biznesowe. Goście pensjonatu korzystają tu z bufetu śniadaniowego, z kawiarni serwującej aromatyczną kawę i domowe wypieki.
Dworek Bursztynowe Piaski jest wymarzonym miejscem na zorganizowanie uroczystości o kameralnym charakterze. Stylowa Sala Kominkowa tworzy niepowtarzalny klimat i zapewnia niezapomniane chwile.
Zawsze oferujemy doskonałe menu dostosowane do gustów oraz dyskretną obsługę. Dokładamy starań aby każda uroczystość była wyjątkowa i spełniała wszystkie indywidualne życzenia naszych Gości.
Na życzenie proponujemy przykładowe menu, które zawsze może być uzupełnione zgodnie z Państwa oczekiwaniami. Maksymalna liczba gości do 30 osób.
Oferta i cennik usług imprez okolicznościowych
do uzgodnienia pod numerem telefonu: + 48 503 95 68 85.
Przykładowe menu
Zapraszamy na kameralne uroczystości do naszego Dworku.
Stylowe wnętrza, pyszna tradycyjna kuchnia, bliskość lasu wydmowego i morza, to niepowtarzalny charakter miejsca.
Menu na uroczysty obiad
Zupa: Tradycyjny rosół z makaronem.
Danie Główne (trzy pozycje do wyboru spośród niżej wymienionych):
- roladki z piersi drobiowej w koszulkach z boczku,
- kotlet z piersi kurczaka,
- schabowy zapiekany z pieczarkami i serem,
- zraziki wieprzowe z tradycyjnym nadzieniem,
- żeberka duszone z cebulką,
- pieczone podudzia z kurczaka,
- pieczeń wieprzowa w sosie własnym,
- kotlet schabowy lub z piersi drobiowej w chrupiącej panierce,
- filet z flądry w sosie koperkowym.
Młode ziemniaczki z masłem i koperkiem.
Trzy rodzaje surówek: z młodej białej kapusty, buraczki, z pora i jabłka.
Dodatki: Kawa, herbata, woda, soki.

Menu na uroczysty obiad połączony z kolacją

Obiad
Zupa: Tradycyjny rosół z makaronem.
Danie Główne (trzy pozycje do wyboru spośród niżej wymienionych):
- roladki z piersi drobiowej w koszulkach z boczku,
- kotlet z piersi lub schabowy zapiekany z pieczarkami i serem,
- zraziki wieprzowe z tradycyjnym nadzieniem,
- żeberka duszone z cebulką,
- pieczone podudzia z kurczaka,
- pieczeń wieprzowa w sosie własnym,
- kotlet schabowy lub z piersi drobiowej w chrupiącej panierce,
- filet z flądry w sosie koperkowym.
Młode ziemniaczki z masłem i koperkiem.
Trzy rodzaje surówek: z młodej białej kapusty, buraczki, z pora i z jabłka.
Kolacja
Półmisek pieczonych mięs: karkówka w ziołach z czosnkiem, schab, domowa rolada z boczku.
Tymbaliki drobiowe.
Łosoś wędzony podany na sałacie lodowej z oliwkami i cytryną.
Sałatka jarzynowa tradycyjna lub przekładana (z porem, serem i ananasem).
Sałatka grecka.
Dodatki: Kawa, herbata, woda, soki, pieczywo, masło.