Uroczystości

SALA BANKIETOWA

Dworskie mury skrywają jedną z piękniejszych sal restauracyjnych na Wyspie Sobieszewskiej.

Niepowtarzalny klimat Bursztynowych Piasków doceniają szczególnie miłośnicy tradycji i elegancji. W naszym Dworku organizujemy okazjonalne imprezy jak chrzciny, komunie, uroczyste kolacje oraz spotkania biznesowe. Goście pensjonatu korzystają tu z bufetu śniadaniowego, z kawiarni serwującej aromatyczną kawę i domowe wypieki.

Dworek Bursztynowe Piaski jest wymarzonym miejscem na zorganizowanie uroczystości o kameralnym charakterze. Stylowa Sala Kominkowa tworzy niepowtarzalny klimat i zapewnia niezapomniane chwile.

Zawsze oferujemy doskonałe menu dostosowane do gustów oraz dyskretną obsługę. Dokładamy starań aby każda uroczystość była wyjątkowa i spełniała wszystkie indywidualne życzenia naszych Gości.

Na życzenie proponujemy przykładowe menu, które zawsze może być uzupełnione zgodnie z Państwa oczekiwaniami. Maksymalna liczba gości do 30 osób.

Oferta i cennik usług imprez okolicznościowych

do uzgodnienia pod numerem telefonu: + 48 503 95 68 85.

Przykładowe menu

Zapraszamy na kameralne uroczystości do naszego Dworku.

Stylowe wnętrza, pyszna tradycyjna kuchnia,  bliskość lasu wydmowego i morza,  to niepowtarzalny charakter miejsca.

Menu na uroczysty obiad

Zupa: Tradycyjny rosół z makaronem.

Danie Główne (trzy pozycje do wyboru spośród niżej wymienionych):

  • roladki z piersi drobiowej w koszulkach z boczku,
  • kotlet z piersi kurczaka,
  • schabowy zapiekany z pieczarkami i serem,
  • zraziki wieprzowe z tradycyjnym nadzieniem,
  • żeberka duszone z cebulką,
  • pieczone podudzia z kurczaka,
  • pieczeń wieprzowa w sosie własnym,
  • kotlet schabowy lub z piersi drobiowej w chrupiącej panierce,
  • filet z flądry w sosie koperkowym.

Młode ziemniaczki z masłem i koperkiem.

Trzy rodzaje surówek: z młodej białej kapusty, buraczki, z pora i jabłka.

Dodatki: Kawa, herbata, woda, soki.

Image

Menu na uroczysty obiad połączony z kolacją

Image

Obiad

Zupa: Tradycyjny rosół z makaronem.

Danie Główne (trzy pozycje do wyboru spośród niżej wymienionych):

  • roladki z piersi drobiowej w koszulkach z boczku,
  • kotlet z piersi lub schabowy zapiekany z pieczarkami i serem,
  • zraziki wieprzowe z tradycyjnym nadzieniem,
  • żeberka duszone z cebulką,
  • pieczone podudzia z kurczaka,
  • pieczeń wieprzowa w sosie własnym,
  • kotlet schabowy lub z piersi drobiowej w chrupiącej panierce,
  • filet z flądry w sosie koperkowym.

Młode ziemniaczki z masłem i koperkiem.

Trzy rodzaje surówek:  z młodej białej kapusty, buraczki,  z pora i z jabłka.

Kolacja

Półmisek pieczonych mięs: karkówka w ziołach z czosnkiem, schab, domowa rolada z boczku.

Tymbaliki drobiowe.

Łosoś wędzony podany na sałacie lodowej z oliwkami i cytryną.

Sałatka jarzynowa tradycyjna lub przekładana (z porem, serem i ananasem).

Sałatka grecka.

Dodatki: Kawa, herbata, woda, soki, pieczywo, masło.

Nasza strona internetowa używa plików „Cookies” w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do Twoich potrzeb. Masz możliwość zmiany ustawień dotyczących plików „Cookies” w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.